Zelfreflectie Project

Opdracht

We moesten een IoT project bouwen om onze skills te tonen die we doorgeen het jaar hebben geleerd. Ik koos om een Smart Lock te maken die vooral gericht is op kot studenten omdat ze veel de deur moeten sluiten.

Kennis

Bij deze opdracht heb ik veel geleerd over de werking van verschillende sensoren en grote Python projecten, dit was de eerste keer dat ik threading moest gebruiken om verschillende functies tergelijk te laten lopen. Natuurlijk heb ik ook veel geleerd over HTML, CSS, design en tijdsindeling.

Probleem?

In het begin leek alles te werken, behalve mijn barcode scanner. Dit was een goedkope module en bleek defect geleverd te zijn. Hierdoor heb ik snel een andere oplossing moeten zoeken, ik ben dan aan een USB barcode scanner geraakt en hierdoor was het probleem opgelost buiten dat ik andere code moest schrijven.

2de probleem?

De donderdag voor het indienen en net voor het 3de toermoment liet ik even mijn project achter, werkend. Nadat ik terug kwam gaf PyCharm een melding dat hij connectie was verloren met mijn Pi. Na alles te bekijken, andere kabels gebruiken, SD kaart controlleren en andere voedingen bleek mijn Pi volledig kapot te zijn. Ik heb dan snel een Pi kunnen gebruiken van een medestudent om mijn toermoment te kunnen tonen aan de leerkrachten.

Zou ik dingen veranderen?

Ik zelf ben blij met het resultaat. In het begin van het jaar zou ik niet kunnen zeggen of ik dit had kunnen maken. Er zijn wel een paar dingen die ik anders zou gedaan hebben. Met als eerste de behuizing, ik heb gebruik gemaakt van hout van een oude bureau die nog naar het containerpark moest. Ik zou voor de volgende keer nieuw hout gaan halen uit de winkel en daar laten verzagen. Als 2de zou ik meer functies in mijn project steken maar door de korte tijd had ik hiervoor geen tijd.

Instructables

Als je de stappen wilt zien hoe ik mijn project heb gebouwd kan je dit terug vinden op mijn instructables

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *